Firma Profil

Lidt historisk baggrund

Vagn Pedersen Maskinfabrik A/S er grundlagt i 1958 af smedemester Vagn Pedersen.

Vagn Pedersen Maskinfabrik

Vagn Pedersen Maskinfabrik i 80erne

Op gennem 60´erne beskæftigede firmaet sig med VVS-, blik- og smedearbejde bl.a. for det hastigt voksende Hatting Bageri, hvor der gennem årene blev mange store og spændende opgaver. Senere kom et næsten 20-årigt langt samarbejde med emballagevirksomheden Aug. Laursen i Horsens. I 1969 Flyttede firmaet på Bødkervej, hvor der senere er købt mere til og bygget nyt.

I 1989 solgtes VVS- og blik-afdelingen fra, således at firmaet i dag udelukkende beskæftiger sig med underleverandørarbejde indenfor smede- og maskinarbejde samt service-, reparation – og montageopgaver hos et antal faste kunder. Men der er også blevet plads til et par niche produkter.

I 1997 udvidede firmaet produktions-lokalerne med 750 m2 til flammeskæring i et ny udstykket industriområde på Smedebakken i Hatting.

I 2003 opkøbte firmaet JM værktøj. I 2005 valgte vi at udvide produktions lokalerne på Smedebakken således det blev muligt at samle den spåntagende bearbejdning.

Det blev i 2007 besluttet at samle aktiviteterne på Smedebakken, hvorfor det var nødvendigt at opføre en ny hal på 2500 m2,  således at firmaet i dag råder over 5000 m2 produktions/lager og administrationslokaler.

I 2015 blev Vagn Pedersen Maskinfabrik A/S delt op i to selskaber, VP Maskinfabrik A/S og VP Stål A/S. De 2 selskaber har stadigvæk et tæt sammenarbejde og har da også samme ejer og dirktør. Alt i alt besekæfteriger VP Maskinfabrik A/S og VP Stål A/S tilsammen ca. 60 vel-uddannet Maskintekniker, Værktøjs-tekniker, smede, maskinarbejder og værktøjsmager.

bygn-facade-01-dsc_5405-300x199

VP Maskinfabrik A/S
Anno 2015

bygn-smedeafd-dsc_5377-300x201

VP Stål A/S
Anno 2015

 

 

 

 

 

 

 

VP Maskinfabrik A/S producer  i dag mellem 21-25 Tons metal emner pr. uge. Hovedsageligt til danske kunder, men også Sverige, Norge, Tyskland, Holland, England og USA aftager flere og flere af vores produceret emner.

Alle disse metal emner giver ca. 20 Tons metalspåner, som rest produkt hver uge. Disse spåner sortere vi efter materiale type, hvorefter de bliver solgt til genbrug, så de kan blive smeltet om til nye metal råvare.